Inspiration till din juldukning


Julen är den ultimata säsongen för värdskap: presentbyten, julfester, mysiga middagar och morgonbruncher. Under hela den härliga julen är ditt matbord platsen där din familj skapar några av sina bästa minnen. För att skapa denna scen, kan du dekorera genom att låna dessa inspirerande dukningsidéer. Skapa festliga mittpunkter med attiraljer fyllda med glänsande grannlåt, vik linne till trädformade middagsservetter, rulla ut en festlig godisrörsinspirerad duk. Möjligheterna är oändliga när det kommer till att dekorera din matsal för semestern. Nu kör vi!

 

Pryd med grönska

Som första inspiration till juldukning kör vi en grönskande dukning. Pryd dukningen med en touch av grönska som mistel eller grenar av järnek. Ta gärna in exempelvis MORSØ

Kit Salt- och pepparkvarn set. Klipp ut löv ur kräpppapper och fäst dem på “stammar” av blomtråd med grön blomtejp. Klistra ihop stjälkarna och linda med tejpen för att göra en gren.

 

Citrusdukning

Duka med citrustema, med apelsin och citron. På denna dukning är orange och rosa det nya röda och gröna. Lågfotade skålar av doftande, minimalt utsmyckade pomanders fungerar som mittpunkten, medan färska lagerblad knutna i neonrosa snöre pryder varje plats.

 

Wonderland-tema

Hemma hos många i exempelvis USA är husen inredda som ett förtrollat skogsgömställe, fullmatat av björnar, rådjur och andra stamgäster. Dessa rustika, träiga dekorationer säger naturligtvis jul. Ett sådant bord är dukat med bordsunderlägg av trä, grenljusstakar och “snötäckta” björkstubbar. Buri-djuren och krukorna med selaginella, eller spikmossa, framkallar en drömmande skogsbotten.

 

Dukning av pepparmynta

Pepparmyntsstavar staplade som julstockar och fästa med garn blir ett redskap för ett placeringskort och inspirationen till denna färgsättning. Bind i olika rödrandiga mönster och klä upp pelarljus, medan klockor av crepepapper ger en festlig klirr till allas plats. Varför inte ta in polkagrisstavar och kanske ha liknande hängande i en julgran. Då förgyller du både bord och julgran och sammanbinder dessa båda juldekorationer med varandra.

 

Lycka till!