Glitterfärg och glittervägg


Vill du följa inredningstrender, få färginspiration eller letar du efter en specifik väggkulör, fina väggfärger, fina inredningsdetaljer och/eller modern väggfärg? Då är kanske en glittrig väggfärg något för dig! En glittervägg blir som ett statement och kommer piffa upp vilket rum som helst.

Har du en idé om att förvandla barnrummet till ett prinsessrum? Är det Frost för hela slanten hemma och det enda som önskas är att få bo i Elsas och Annas slott? Eller är du bara på jakt efter att skapa en cool look som komplement till din inredningsstil? Då tipsar vi på Gebenna om att spana in våra olika glitterfärger. Vi har många olika typer av färgkollektioner – så oavsett om du vill skapa en subtilt glittrande effekt eller en mer uppseendeväckande, cool och rå look, har vi definitivt färgen för dig!

Tänk utanför boxen och varför inte våga måla i badrum eller välj läckra färgnyanser till köket?

Hos Gebenna säljer vi många olika typer av färg med glitter i – på detta sätt finns det alltid en färg som matchar dina önskemål. Vi har ett brett sortiment av effektfärger för väggar, innertak och möbler – dessutom i en uppsjö av olika färger och nyanser. Rosa glitterfärg för prinsessrummet eller varför inte en varm kopparnyans som passar in i den nordiska inredningsstilen. 

Vild diamanteffekt eller subtilt glitter?

Hos Gebenna säljer vi många olika färgkollektioner med glitter i. Vill du skapa en vild vägg med ett gnistrande glitterspel så är Mystic definitivt något för dig! Denna färgkollektion innehåller tusentals av glittrande partiklar som gnistrar i ljuset och skapar en spektakulär och läcker effekt. Mystic finns i 11 olika nyanser, så du hittar garanterat den nyans som passar bäst.

Är det en mer diskret och subtil glittrande effekt du vill ha? Med Let´s Shine få du det. Let´s Shine är vanlig målarfärg där man blandar själv i det medföljande glittret – produkten finns antingen med silver- eller guldpartiklar. Den subtilt skimrande effekten intensifieras beroende på hur ljuset landar på väggen.

Redan målat, men tycker något saknas?

Har du redan hittat den perfekta nyansen men vill piffa upp den? Då är vårt Glitterlack det du behöver. Glitterlacket fungerar som en topcoat och appliceras på en redan målad vägg. Produkten finns med silver- eller guldpartiklar och sätter verkligen pricken över i:et oavsett vilket rum du väljer att använda den.

Glittervägg på ett par timmar med Let´s Shine

Let’s Shine från Primacol är en dekorativ väggfärg vars tusentals glitterpartiklar intensifieras beroende på hur ljuset landar på ytan. Let´s Shine fungerar precis som normal och tonad målarfärg – enda skillnaden är att här medföljer glittret i förpackningen (glittret finns i en liten påse som ligger separat mellan de två locken).

  • Öppna hinken med färg och rör om ordentligt.
  • Tillsätt glittret som ligger i en egen påse mellan de två locken.
  • Produkten ska nu röras om noggrant ännu en gång så att glitterpartiklarna fördelas jämnt – tänk dock på att röra försiktigt.

Tips från oss när du ska måla en glittervägg!

  • Vi rekommenderar att använda färgen inom 24 timmar för att uppnå bästa resultat och effekt.
  • Vi rekommenderar att du målar din vägg med två lager Let´s Shine Glitterfärg. Du kan naturligtvis blanda i glittret redan från början när du målar det första skiktet men vill du ha en riktigt härligt gnistrande effekt så blanda allt glitter i färgen innan du målar det sista skiktet.
  • Våga tänka utanför boxen och varför inte måla taket med någon härlig, kanske ljusare nyans av Let´s Shine?