Rosa Väggfärg: Inspirerad av årets färg 2022!


Några av årets utvalda trendfärger skriker ljus retro och den delikata rosa pastellfärgen finns förstås med på listan. Denna är inspirerat av Rose Souffle från Dyrup.  En delikat, ljus och lite mjukt puderrosa nyans som utstrålar kvinnlighet, värme och harmoni. Pastellfärger har blivit oerhört populära under de senaste säsongerna och de läckra och ljusa färgerna gör att dina rum ser större och rymligare ut.

På Gebenna har vi tagit fram den gröna nyansen Serene, som du kan se här, vilken är en mjuk och ljus pastellgrön väggfärg och vårt svar på en av årets hetaste trendfärger.

Pastellfärger

Pastellfärger och dammiga, jordnära nyanser ger ljus och balans i hemmet, vilket skapar lugn och ger utrymme för kontemplation. Rosa nyanser skapar en trevlig atmosfär och är idealisk för särskilt sovrummet och i hallen. Dessa nyanser kan dock användas i praktiskt taget alla rum i hemmet på grund av dess värme och naturliga undertoner. Med rätt ljus kommer det att se mer beige än rosa ut.

Den pudriga, rosa pastellfärgen passar otroligt bra ihop med våra andra pastellfärger. Om du kombinerar den med en delikat, mjuk grön nyans skapar du ett ljust och feminint uttryck.  Se till exempel vår trendfärg Serene, som är en ljus men varm grön nyans som kontrasterar vackert mot den puderrosa väggfärgen.

Lek med kulörer på väggen

När du skapar vackra kulörkombinationer kan du med fördel välja att skapa utifrån en treenighet av kulörer. Här har vi valt att komplettera den varmrosa Sweet Harmony med den gröna väggfärgen Serene. Som en återkommande grundfärg har vi valt den ljusa och naturliga Winter Sun, som är en ljus och varmare grå nyans. Vanligtvis är de klassiska go-to-kulörerna någon vit eller bruten vit nyans, men med en beige eller grå nyans skapar du en mer modern look utan att kompromissa med den klassiska och snygga nordiska naturliga looken.

Pastellfärger är en otroligt vacker lösning; låt de komma till sin rätt genom att välja en helmatt väggfärg. Vår Gebenna Vägg- och Takfärg, i glans 5, garanterar dig ett enhetligt och antireflexbehandlat resultat – varje gång!

Är du inte så mycket för att blanda flera kulörer i din heminredning? Då kanske du ska välja att måla ton-i-ton, vilket skapar ett lugnt och stilrent uttryck. Testa att måla väggen i en ljusrosa nyans och sedan målar du paneler och lister i en mer mättad rosa ton. 

Rosa väggfärg och inspiration till din heminredning

Letar du efter inspiration till att inreda ditt hem med rosa väggfärg? Läs vårt blogginlägg om alla olika vackra nyanser av rosa vi har, samt vad de gör med rummet. Här kan du också se vårt breda utbud av dekorativa lösningar som kan användas tillsammans med rosa väggfärg.

Hittar du inte just den rosa nyans som du letar efter bland våra förvalda favoriter? Testa då vår kulörväljare där vi har över 30 000 olika kulörer och nyanser att välja mellan!