Mystic Glitterfärg – Aldrig har det varit så lekande lätt att skapa en glittervägg!


Att piffa upp hemmet med glitter och glitterfärger har ökat markant i popularitet den senaste tiden – och inte bara inne i barnens rum. Genom att använda glitter och glitterfärger kan du skapa spektakulära effekter som komplement till den övriga inredningen. 

Låt oss inspirera dig – sätt lite mer glitter och glamour på din vardag!

Få den där coola, lite industriella och glimrande 3D-effekten med vår Mystic glitterfärg från Primacol. Glitterkollektionen Mystic innehåller tusentals av glittrande partiklar, som skiner i ljuset och skapar en unik och läcker effekt.

Glitterväggar i regnbågens alla färger

Primacol Mystic finns i 11 olika kulörer som t ex. Rosa, Cerise, Lila, Violett, Grå, Mintgrön, Blå, Grön, Koppar, Vit, Guld

En glittervägg skapad med Mystic ger en säregen och riktigt cool stämning i ditt hem. Den dova och mjuka ljusrosa Proxima målad ovanpå Rose från vår Decobasekollektion är som gjord för söta och feminina rum som t ex. i ett barnrum eller en riktigt glammig walk-in-closet.

Den gråa Moon målad ovanpå den lite svalare och kalla gråblåa Abyss från Decobase ger en råare och närmast en industriell och betongliknande look.

Är du på jakt efter en mer stilren känsla, så är den transparenta Universe målad ovanpå den ljusgråa Mist från Decobase, kanske något för dig.

Tänk utanför boxen och våga måla snedtaket med en av kulörerna från Mystic och skapa känslan av en gnistrande stjärnklar kväll (som på bilden ovan).

Upcycling av möbler med glitter och färg!

Är du galen i glitter, men kanske inte redo för en hel vägg som gnistrar och glittrar? Varför inte göra som den svenska influencern och inredningsentusiasten NathalieFelicias och “strössla lite glitter” över en gammal möbel som stod lite bortglömd och undangömd i ett hörn. Hon valde den gyllene Antares som målades ovanpå vår semi-transparenta KontaktPrimer. Resultatet blev bara WOW! I och med att hon valde att måla med denna kombination, så bevaras träets naturliga nyanser som fortfarande tränger genom glittret från Antares. Kort och gott, med Mystic så har du oanade och oändliga möjligheter att låta din fantasi och kreativitet flöda fritt.

Glitterfärg? Glitter till färg? Hur skapar man en Glittervägg?

Med Mystic har det aldrig tidigare varit så enkelt att skapa den fetaste gnistrande effektväggen.

Mystic fungerar som en semi-transparent topcoat, vilket gör ger oändliga möjligheter att själv styra glitterintensiteten och kulören.

Är väggen helt nyspacklad, eller vill du transformera en trämöbel så rekommenderar vi att du använder Primacol Dekorativ Primer först, detta för att mätta ytan och säkra dig en den mest optimala vidhäftningskapaciteten.

Måla det valda området med en valfri kulör ur vår Decobasekollektion. Decobase finns i 25 olika kulörer. OBS! På vår hemsida kan du se vilka specifika kulörer ur Decobase som vi rekommenderar till de olika Mystickulörerna (för att uppnå “samma” effekt som på miljöbilderna). Det är dock naturligtvis fritt fram och helt och hållet upp till dig att kombinera precis som du vill. Vill du t ex. ha en mjukare och lite lätt rosaaktig touch på väggen kan du använda Mystic Proxima ovanpå en vit Decobase, i stället för den typiska kombinationen med Proxima och Rose.

När väggfärgen är övermålningsbar, applicerar du Mystic med en platt dekopensel – och detta i kryssliknande rörelser. Tänk på att endast jobba över små området åt gången. Vill du ha mer intensitet i glittereffekten, så applicerar du två lager med Mystic.

Du kan tryggt måla om i barnrummet med glitterfärger från Primacol

Primacol är specialiserade inom effektfärger och strukturfärger och har utvecklat en Decorative-serie med olika sorters färgkollektioner till ditt hem; alla är av högsta kvalitet.  Vidare så är all produkter med omtanke och hänsyn till miljön och lever upp till alla de strängaste skandinaviska kraven. Du kan därmed känna dig trygg att använda våra glitterfärger i t ex. barnrummet.