Skandinavisk stil


Det är säkert att säga att vi har haft ett stort skifte i mode och trender genom tiderna. Från breda axelvaddar på 80-talet, till crop-tops och Juicy Couture i början av 2000, har det alltid funnits olika trender som sätter sina spår i vår modehistoria. De trender vi ser nu skiljer sig dock från de tidigare. Människor är mer medvetna om miljö och hållbarhet, och människor har blivit mycket mer mottagliga för återanvändning och vintage och gör-det-själv.

Med tusentals snabba modemärken, som snabbt producerar vansinniga mängder kläder och säljer dem till låga priser, är modebranschen en av de värsta när det gäller föroreningar och slitage på miljön. Som tur är har människor, särskilt unga, blivit mer upplysta om denna brutala köp- och kastmentalitet. Många har därför valt att gå i rakt motsatt riktning; återanvändning och vintage. En av de bästa städerna att gå på retro- och vintageshopping är Köpenhamn, Danmark. Staden är fullproppad med vintagebutiker som säljer allt från kostymer, strumpor, peruker och gamla collegejackor! Och du kan verkligen hitta några guldskatter om du tittar noga. Danskarnas kärlek till vintageshopping återspeglas i deras modetrender där retro och hemgjorda kläder står i centrum.

Tillsammans med Köpenhamn delar även resten av de skandinaviska länderna samma kärlek till vintagekläder, faktiskt, det lägger mycket av grunden till den skandinaviska stilen. Den skandinaviska stilen är känd över hela världen, och den har blivit mycket populär under de senaste åren, med sin minimalistiska look. Neutrala, enkla färger som bara går så bra med varandra, tillsammans med eleganta, stilrena accessoarer. Ja, vi kan inte glömma tillbehören. Gyllene smycken, ofta köpta från småföretag, snygga plånböcker och naturligtvis glasögon. Glasögonen används ofta som ett fashion statement, och det förbättrar verkligen outfiten, oavsett om det är läsglasögon, blue light glasögon eller solglasögon.

Ett bra sätt att fullända den skandinaviska looken är glasögon från Luxreaders. Webbutiken har glasögon i alla färger och bågar för varje ansiktsform. Om du planerar att tillbringa din lördag ute i parken med dina vänner är solglasögon från dem det perfekta valet. Eller kanske du måste läsa klart inför dina tentor? Då är läsglasögon din väg att gå. Det fina med glasögon från denna sida är att du fortfarande kan behålla din skandinaviska stil, då glasögonen är inspirerade av just denna stil. Så om du känner att du saknar något för att fullända den skandinaviska looken så är det garanterat att minimalistiska glasögon från Luxreaders, inspirerade av den skandinaviska stilen, är allt du behöver!